Cachelos
Orixes e Importancia
Os cachelos son un prato tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda Galicia e máis alá das súas fronteiras. Este prato ten as súas raíces na tradición rural galega, onde as patacas eran un alimento básico e accesible. Os cachelos representan a sinxeleza e a autenticidade da cociña galega, sendo un acompañamento perfecto para moitos pratos de carne e peixe.
A súa importancia cultural é significativa xa que non só representan unha tradición gastronómica, senón tamén unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.
Receita de Cachelos
Ingredientes
- 1 kg de patacas galegas
- Sal ao gusto
- Augua
- Aceite de oliva virxe extra
- Allo (opcional)
- Pimentón (opcional)
Instruccións
- Lava ben as patacas para eliminar calquera resto de terra. Pélalas ou déixaas coa pel, segundo a túa preferencia.
- Corta as patacas en anacos grosos e uniformes.
- Coloca as patacas nunha pota grande con auga e unha pouca de sal. Ferve a lume medio ata que estean tenras, aproximadamente 20-30 minutos.
- Escorre as patacas e colócaas nunha fonte. Engade un chorro de aceite de oliva virxe extra por riba.
- Opcionalmente, podes engadir allos picados e un pouco de pimentón para darlles máis sabor.
- Serve quente como acompañamento de pratos de carne ou peixe.