Caldo galego
Orígenes e Importancia
O caldo galego é un prato tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda España e máis alá das súas fronteiras. Este prato ten as súas raíces na historia rural de Galicia e servía como comida reconfortante para os traballadores do campo durante os duros meses de inverno. O caldo galego combina ingredientes sinxelos pero nutritivos, reflectindo a importancia dos produtos da horta e o coidado do gando na economía galega.
A súa importancia cultural é significativa xa que non só representa unha tradición gastronómica, senón tamén unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.
Receita de Caldo galego
Ingredientes
- 500 g de patacas
- 200 g de grelos
- 100 g de fabas brancas
- 1 anaco de lacón
- 1 chourizo
- 1 osso de xamón
- 1 nabo
- Sal ao gusto
Instrucións
- Pon a remollo as fabas brancas a noite anterior.
- Nunha pota grande, coloca o lacón, o osso de xamón e o chourizo. Engade auga ata cubrir e deixa cocer a lume lento durante unha hora.
- Engade as fabas escorridas e continua cocendo durante outra hora.
- Pela e corta as patacas e o nabo en anacos pequenos. Engade á pota e cociña durante 20 minutos.
- Por último, engade os grelos troceados e deixa cocer outros 15 minutos. Axusta de sal ao gusto.