Empanada galega

Empanada galega

Orixes e Importancia

A empanada galega é un prato tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda España e máis alá das súas fronteiras. Este prato ten as súas raíces na Idade Media e servía como comida práctica para as persoas traballadoras no campo e as peregrinas do Camiño de Santiago. A empanada combina influencias culinarias dos romanos e os árabes, quen introducían o uso de masas e recheos na península ibérica.

A súa importancia cultural é significativa xa que non só representa unha tradición gastronómica, senón tamén unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.

Receita de Empanada galega

Ingredientes

Instrucións

  1. Nun recipiente grande, disolve o fermento na auga tépeda e engade a metade da fariña. Mestura ben ata obter unha masa homoxénea e deixa repousar 30 minutos.
  2. Engade o resto da fariña, o sal e o aceite. Amásaa ata que a masa sexa suave e elástica. Deixa repousar unha hora ou ata que dobre o seu volume.
  3. Mentres a masa repousa, cociña as cebolas e os pementos picados nun pouco de aceite ata que estean brandos. Engade o atún escorrido, os tomates picados, sal e pementa, e cociña a fogo medio durante 10 minutos. Deixa arrefriar.
  4. Estira a masa en dúas partes. Coloca unha parte no fondo dunha bandexa para forno, engade o recheo enriba e cobre coa outra parte da masa. Sela os bordos e fai pequenos cortes na parte superior para que saia o vapor.
  5. Enforna a 200°C durante 25-30 minutos ou ata que a masa estea dourada e crocante.




O 100% deste contido foi creado automaticamente con Intelixencia Artificial. Sen revisión humana. Pode conter erros. Verifíqueo.

Sobre nós. Visión. Misión. Obxectivos. Preguntas frecuentes. Contáctanos. Correo electrónico: contacto@xantar.gal. Delegado de protección de datos: dpd@xantar.gal. Aviso legal. Termos e condicións. Política de privacidade.