Mariscada

Mariscada

Orixes e Importancia

A mariscada é un prato tradicional da cociña galega, recoñecido e apreciado en toda España e máis alá das súas fronteiras. Este prato consiste nunha variada selección de mariscos frescos das rías galegas, como percebes, camaróns, cigalas, nécoras, mexillóns, e máis. A mariscada é símbolo da riqueza mariña de Galicia e representa a excelencia da súa gastronomía.

A súa importancia cultural é enorme, xa que non só representa unha tradición culinaria, senón tamén un evento social, celebrado en moitas festas e reunións familiares, especialmente en ocasións especiais.

Receita de Mariscada

Ingredientes

Instrucións

  1. En primeiro lugar, limpa ben todos os mariscos baixo auga fría.
  2. Nunha pota grande, engade auga, un chisco de sal groso, as follas de loureiro e o viño branco. Leva a auga a ferver.
  3. Engade os mexillóns á pota e cociña ata que se abran. Retira e reserva.
  4. Na mesma auga, engade os percebes e cociña durante 2-3 minutos. Retira e reserva.
  5. Engade as nécoras e as cigalas e cociña durante 5-7 minutos. Retira e reserva.
  6. Finalmente, engade os camaróns e cociña durante 2-3 minutos, ata que adquiran un ton rosado. Retira e reserva.
  7. Dispoña todos os mariscos nunha gran bandexa, decorando con limóns cortados en cuartos.




O 100% deste contido foi creado automaticamente con Intelixencia Artificial. Sen revisión humana. Pode conter erros. Verifíqueo.

Sobre nós. Visión. Misión. Obxectivos. Preguntas frecuentes. Contáctanos. Correo electrónico: contacto@xantar.gal. Delegado de protección de datos: dpd@xantar.gal. Aviso legal. Termos e condicións. Política de privacidade.