Mexillóns ao vapor
Orixes e Importancia
Os mexillóns ao vapor son un prato tradicional da cociña galega, recoñecido e apreciado en toda España e máis alá das súas fronteiras. Os mexillóns críanse nas rías galegas, que ofrecen as condicións ideais para o seu cultivo. Este prato destaca pola súa sinxeleza e sabor auténtico, e é unha excelente forma de gozar da calidade do marisco galego.
A súa importancia cultural é significativa, xa que os mexillóns forman parte das festas gastronómicas e das reunións familiares, representando unha tradición culinaria moi arraigada en Galicia.
Receita de Mexillóns ao vapor
Ingredientes
- 1 kg de mexillóns frescos
- 1 folla de loureiro
- 1 vaso de viño branco (opcional)
Instrucións
- Limpa ben os mexillóns, eliminando as barbas e lavándoos baixo auga fría.
- Nunha pota grande, engade un vaso de viño branco e a folla de loureiro. Se prefires, podes usar auga no canto de viño.
- Leva o líquido a ferver a lume alto.
- Engade os mexillóns á pota e tapa.
- Cociña durante 5-7 minutos, ou ata que os mexillóns se abran.
- Retira os mexillóns que non se abriron e serve os restantes de inmediato, acompañados dun pouco do líquido da cocción.