Percebes

Percebes

Orixes e Importancia

Os percebes son un dos mariscos máis apreciados na cociña galega, coñecidos e valorados en toda España e máis alá. Este marisco atópase nas costas rochosas de Galicia, onde as ondas fortes crean o ambiente perfecto para o seu crecemento. Os percebes representan a riqueza mariña de Galicia e son unha verdadeira delicatessen para quen os proba.

A súa importancia cultural é significativa, xa que simbolizan a conexión de Galicia co mar e son protagonistas en moitas festas gastronómicas. A súa recolección é unha actividade perigosa e respectada, realizada polos percebeiros e percebeiras que arriscan as súas vidas nas rochas esvaradías e azoutadas polas ondas.

Receita de Percebes

Ingredientes

Instrucións

  1. Enche unha pota grande con auga de mar ou con auga e unha boa cantidade de sal grosa (aproximadamente 70 g de sal por litro de auga) e engade a folla de loureiro se o desexas.
  2. Leva a auga a ferver a lume alto.
  3. Engade os percebes á pota cando a auga estea fervendo intensamente.
  4. Cociña os percebes durante uns 2-3 minutos, ata que as cunchas comecen a separarse lixeiramente.
  5. Retira os percebes da auga quente e sírveos inmediatamente para gozar da súa frescura e sabor intenso.




O 100% deste contido foi creado automaticamente con Intelixencia Artificial. Sen revisión humana. Pode conter erros. Verifíqueo.

Sobre nós. Visión. Misión. Obxectivos. Preguntas frecuentes. Contáctanos. Correo electrónico: contacto@xantar.gal. Delegado de protección de datos: dpd@xantar.gal. Aviso legal. Termos e condicións. Política de privacidade.