Raxo
Orixes e Importancia
O raxo é un prato tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda Galicia e máis alá das súas fronteiras. Este prato ten as súas raíces na cociña rural galega, onde se aproveitaban as carnes de porco para facer pratos saborosos e nutritivos. A cociña galega valora a simplicidade e a calidade dos ingredientes frescos, e o raxo é un exemplo perfecto diso.
A súa importancia cultural é significativa, xa que non só representa unha tradición gastronómica, senón tamén unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.
Receita de Raxo
Ingredientes
- 1 kg de raxo (lombo de porco) en anacos
- 4 dentes de allo
- 1 vaso de viño branco
- 1 vaso de aceite de oliva virxe extra
- Sal e pementa ao gusto
- Patacas fritas para acompañar
- Pemento vermello moído (opcional)
- Perejil fresco picado (opcional)
Instrucións
- Nunha tixola grande, quenta o aceite de oliva a lume medio.
- Engade os dentes de allo laminados e dóraos lixeiramente.
- Engade os anacos de raxo á tixola e cociñaos ata que estean ben dourados por todos os lados.
- Engade o viño branco á tixola e deixa que se evapore o alcol, cociñando a lume medio durante uns 10 minutos.
- Engade sal e pementa ao gusto. Se desexas, engade pemento vermello moído para dar máis sabor.
- Serve o raxo quente, acompañado de patacas fritas e espolvoreado con perejil fresco picado, se desexas.