Raxo

Raxo

Orixes e Importancia

O raxo é un prato tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda Galicia e máis alá das súas fronteiras. Este prato ten as súas raíces na cociña rural galega, onde se aproveitaban as carnes de porco para facer pratos saborosos e nutritivos. A cociña galega valora a simplicidade e a calidade dos ingredientes frescos, e o raxo é un exemplo perfecto diso.

A súa importancia cultural é significativa, xa que non só representa unha tradición gastronómica, senón tamén unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.

Receita de Raxo

Ingredientes

Instrucións

  1. Nunha tixola grande, quenta o aceite de oliva a lume medio.
  2. Engade os dentes de allo laminados e dóraos lixeiramente.
  3. Engade os anacos de raxo á tixola e cociñaos ata que estean ben dourados por todos os lados.
  4. Engade o viño branco á tixola e deixa que se evapore o alcol, cociñando a lume medio durante uns 10 minutos.
  5. Engade sal e pementa ao gusto. Se desexas, engade pemento vermello moído para dar máis sabor.
  6. Serve o raxo quente, acompañado de patacas fritas e espolvoreado con perejil fresco picado, se desexas.




O 100% deste contido foi creado automaticamente con Intelixencia Artificial. Sen revisión humana. Pode conter erros. Verifíqueo.

Sobre nós. Visión. Misión. Obxectivos. Preguntas frecuentes. Contáctanos. Correo electrónico: contacto@xantar.gal. Delegado de protección de datos: dpd@xantar.gal. Aviso legal. Termos e condicións. Política de privacidade.