Rosquillas de anís

Rosquillas de anís

Orixes e Importancia

As rosquillas de anís son un doce tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda Galicia e máis alá das súas fronteiras. Este doce ten as súas raíces na cociña popular e está asociado ás festas e celebracións locais. As rosquillas de anís combinan ingredientes sinxelos pero deliciosos que reflicten a esencia da cociña galega tradicional.

A súa importancia cultural é significativa xa que non só representa unha tradición gastronómica, senón tamén unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.

Receita de Rosquillas de anís

Ingredientes

Instrucións

  1. Nun bol grande, bate os ovos co azucre ata obter unha mestura esponxosa.
  2. Engade o aceite de oliva, o anís e a ralladura de limón. Mestura ben.
  3. Engade a fariña e o fermento tamizados, remexendo suavemente ata obter unha masa homoxénea e manexable.
  4. Forma pequenas bólas coa masa e dalles forma de rosquilla.
  5. Quenta abundante aceite nunha tixola e frita as rosquillas ata que estean douradas por ambos lados. Retira e escoa sobre papel absorbente.
  6. Deixa arrefriar e espolvorea con azucre glas antes de servir.




O 100% deste contido foi creado automaticamente con Intelixencia Artificial. Sen revisión humana. Pode conter erros. Verifíqueo.

Sobre nós. Visión. Misión. Obxectivos. Preguntas frecuentes. Contacta connosco. Correo electrónico: contacto@xantar.gal. Delegado de protección de datos: dpd@xantar.gal. Aviso legal. Termos e condicións. Política de privacidade.