Rosquillas de anís
Orixes e Importancia
As rosquillas de anís son un doce tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda Galicia e máis alá das súas fronteiras. Este doce ten as súas raíces na cociña popular e está asociado ás festas e celebracións locais. As rosquillas de anís combinan ingredientes sinxelos pero deliciosos que reflicten a esencia da cociña galega tradicional.
A súa importancia cultural é significativa xa que non só representa unha tradición gastronómica, senón tamén unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.
Receita de Rosquillas de anís
Ingredientes
- 500 g de fariña de trigo
- 3 ovos
- 150 g de azucre
- 100 ml de aceite de oliva
- 50 ml de anís
- 1 sobre de fermento químico (tipo Royal)
- Ralladura dun limón
- Azucre glas para espolvorear
- Aceite para fritir
Instrucións
- Nun bol grande, bate os ovos co azucre ata obter unha mestura esponxosa.
- Engade o aceite de oliva, o anís e a ralladura de limón. Mestura ben.
- Engade a fariña e o fermento tamizados, remexendo suavemente ata obter unha masa homoxénea e manexable.
- Forma pequenas bólas coa masa e dalles forma de rosquilla.
- Quenta abundante aceite nunha tixola e frita as rosquillas ata que estean douradas por ambos lados. Retira e escoa sobre papel absorbente.
- Deixa arrefriar e espolvorea con azucre glas antes de servir.